Perele și beneficiile lor

20.02.2023

    Știați că perele sunt printre puținele fructe care se coc mai bine după ce sunt culese? Dacă sunt culese înainte de a se coace, au o textură și o aroma mai bună. În cazul în care sunt lăsate să se mai coacă în pom, pulpa devine granuloasă.

    Perele sunt unele din cele mai consumate fructe de la noi și sunt considerate surorile merelor, deoarece fac parte din aceeași familie. Ele sunt o alegere foarte bună, întrucât au un conținut ridicat de fibre, vitamine și antioxidanți.

Valorile nutritionale ale perelor (100 g)
Valorile nutritionale ale perelor (100 g)

      Beneficii:

  • Îmbunatățește digestia: pectina îmbunătățeste sănătatea intestinală;
  • Oferă energie : acidul folic si vitamina B3(niacina) promovează funcția celulară și produce energie;
  • Ajută sănătatea pielii și părului: conțin cantități semnificative de Vitamina A
  • Ameliorează constipația: conținutul ridicat de fibre protejează flora bacteriană;
  • Ajută inima: antioxidanții pot scădea rigiditatea țesutului cardiac
  • Ajută la combaterea inflamației: sursă bogată de antioxidanți flavonoizi
  • Reduc colesterolul;
  • Fortifică sistemul imunitar: Vitamina C stimulează producția de celule albe;
  • Ajută la reglarea tensiunii: prin conținut bogat de potasiu.

Perele si beneficiile lor
Perele si beneficiile lor

O pară coaptă de dimensiuni medii (aproximativ 178 - 180 de grame) oferă urmatoarele substanțe nutritive esențiale pentru un stil de viață sanătos:

      • Calorii pere: 101;
      • Proteine: 1 gram;
      • Carbohidrati: 27 de grame;
      • Fibre: 6 grame:
      • Vitamina C: 12% din aportul zilnic recomandat;
      • Vitamina K: 6% din aportul zilnic recomandat;
      • Potasiu: 4% din aportul zilnic recomandat;
      • Cupru: din aportul zilnic recomandat.

      Putem să oferim bebelușului mere?

    DA, perele au un gust neutru, nu dau alergii, sunt putin acide și se digeră ușor, fiind printre primele fructe recomandate la începutul diversificarii. Fibrele solubile previn pofta de dulce și deoarece tranzitează foarte lent stomacul reduc senzația de foame.

    Se recomandă să nu le oferim fructele cu coajă, deoarece aceasta poate irita pereții intestinului. Perele sunt printre puținele alimente cu conținut de cupru si cobalt, acestea fiind necesare în sinteza vitaminei B12.

      Cu ce putem combina mărul?

  • pară+măr;
  • pară+afine;
  • pară+banana;
  • pară+avocado;
  • pară+mango;
  • pară+piersică;
  • pară+spanac;
  • pară+dovlecel;
  • pară+morcov+mazăre;
  • pară+kiwi+avocado;
  • pară+zmeură;
Mananca, Joaca-te, Creste © Toate drepturile rezervate 2023
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți